Om at rejse til RIMYI i Pune

Om at rejse til RIMYI i Pune

Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute i Pune i Indien (forkortet RIMYI) er hjertet og sjælen for Iyengar Yoga. RIMYI blev grundlagt af BKS Iyengar 19. januar 1975 og er dedikeret til hans kone Smt. Ramamani Iyengar. Instituttet ledes i dag af Yogacharya B.K.S. Iyengar, Abhijata Sridhar Iyengar og Prashant S. Iyengar. Der forgår daglig yogaundervisning for både nybegyndere og erfarne yogaudøvere og elever fra hele verden kommer her for at modtage essensen af yoga og lære livets værdier.


Der er stor betydning bag det unikke design af RIMYI. De tre etager på instituttet repræsenterer kroppen, sindet og sjælen. Højden på bygningen er 71 fod og har 8 kolonner, der repræsenterer de otte ben i Ashtanga Yoga: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana og Samadhi.


En byste af Smt. Ramamani og Guruji’s byste findes ved indgangsdøren og instituttet er fyldt med talrige priser, citater, præsentationer, donationer og kunstværker givet til Guruji.


Biblioteket har 8000 titler på flere sprog på en række emner lige fra filosofi, human anatomi og fysiologi, ayurveda, kommentarer til de gamle yogaskrifter, moderne medicin og selvfølgelig yoga.


Yogaelever, der kommer langvejs fra, deltager typisk i instituttets månedlige kurser for øvede yogaelever. Kurserne består af 1–2 daglige yogaklasser samt tid til egen praksis i yogasalen. En måneds undervisning er typisk opdelt med et tema for hver uge: Første uge har fokus på stående stillinger, anden uge på bagoverbøjninger, tredje uge på foroverbøjninger og fjerde uge på pranayama.


Ansøgning om at besøge RIMYI

Du skal ansøge om at besøge RIMYI og deltage i undervisningen.


Du finder online ansøgningsformuler her: https://tinyurl.com/RIMYI-ISAF


Baseret på tilgængelighed vil kontoret på RIMYI behandle din ansøgning og vende tilbage.
For at komme i betragtning skal du som minimum have praktiseret Iyengar Yoga i 8 år. Det forventes
desuden at du er bekendt med asanas navne på Sanskrit og grundlæggende termer og principper om
yogafilofien som beskrevet blandt andet i de indledende kapitler af Light on Yoga. Al undervisning
foregår på engelsk.


Forberedelse til at rejse til RIMYI

Det er en god ide at du forbereder dig i god tid til at rejse til RIMYI i Pune. Før du deltager i undervisningen på RIMYI, skal du læse dette dokument, der beskriver protokollen for eleverne. Se her

Du skal ansøge om at besøge RIMYI og deltage i undervisningen.

Senior lærer Bobby Clennel har gennem mange år redigeret en guide til Pune hvor du finder svar på alle spørgsmål, tips og tricks, oplysninger om indkvarteringsmuligheder, restauranter, hvordan man skal gøre ved ankomst etc. etc.


Du finder den seneste version af gudien her: Pune Guide – klik her

http://www.bobbyclennell.com/pune.html