Uddannelse

Iyengar Yoga læreruddannelse


At blive Certificeret Iyengar Yogalærer er en individuel fordybelses- og forandringsproces. Det kræver engagement, dedikation og vedholdende personlig yogapraksis, for at forstå og formidle yoga med rod i Iyengar yogatraditionen. Uddannelsen er baseret på mentorship - en form for mesterlære, hvor man arbejder tæt sammen med en mentor på den personlige rejse, det er at blive Certificeret Iyengar Yogalærer.


Nogle vigtige trin på din rejse


  • Grundlæggende yogaerfaring: Inden du overvejer at uddanne dig til Iyengar Yogalærer, er det vigtigt at have en solid baggrund i Iyengar Yoga og en stor interesse for yoga generelt.


  • Find en mentor: En kvalificeret Iyengar Yogalærer skal fungere som din mentor. Din mentor vil lede dig igennem processen og støtte dig i at udvikle din forståelse og de nødvendige færdigheder. Tal med din nuværende Iyengar Yogalærer om dit ønske. Hvis din lærer ikke selv kan være din mentor, vil de kunne sætte dig i forbindelse med en egnet mentor.


  • Intensiv praksis: I samarbejde med din mentor, vil du fordybe dig i din egen praksis af yoga-asana (yogastillinger) og udvikle dine evner som underviser. Dette indebærer bl.a. at kunne skabe sekvenser, at kunne ¨se¨ deltagerne og forstå hvilke justeringer vil være relevante.


  • Teoretisk viden: Du vil også opbygge en forståelse for relevant teoretisk viden om Iyengar Yoga, yogafilosofi, yogahistorie og anatomi mm.


  • Evalueringsproces (assessment): Når din mentor vurderer, at du er klar, vil du blive indstillet til en evalueringsproces (assessment), der består af både praktiske og teoretiske elementer. Denne arrangeres af Iyengar Yoga Foreningen Danmark. Hvis du består, bliver du Certificeret Iyengar Yogalærer. Hvis ikke, vil du og din mentor sammen arbejde med at styrke de områder som er nødvendige, for at du kan bestå i fremtiden.


  • Efteruddannelse og fortsat læring: Efter at du har bestået evalueringsprocessen, forventes det, at du fortsat modtager undervisning for at opretholde din certificering. Dette kan omfatte deltagelse i ugentlige klasser, på workshops samt yderligere mentorship.


  • Medlemskab af IYFDK: Du skal være medlem af Iyengar Yoga Foreningen Danmark under dit mentorship og så længe du ønsker at opretholde din certificering.


Processen med at blive en certificeret Iyengar yogalærer er en individuel og berigende rejse, der kræver dedikation og en dyb interesse for Iyengar yoga. Belønningen er en stor forståelse af de forskellige yogastillinger, yogafilosofi og yogaundervisning, der kan bidrage til din egen og dine deltageres sundhed og glæde på yoga-rejsen.


Du kan læse mere her:

Retningslinjer for uddannelsen som Iyengar yogalærer - klik her


Certificeringsniveauer:

Der findes følgende certificeringsniveauer i IYENGAR®Yoga
Level 1 (tidligere Introductory Level I & II)
Level 2 (tidligere Intermediate Junior Levels I & II)
Level 3 (tidligere Junior level III & Intermediate Senior Levels I, II og III)
Level 4 (Advanced Junior Levels I, II og III)
Level 5 (tidligere advanced Senior Levels I og II)